Türkmenistan'dan karbamid, Rusya üzerinden düşük oranlarla taşınıyor

20 Şubat 2020

Rus demiryollarının Kurumsal ulaşım hizmetleri merkezi (CFTO Rus Demiryolları), Türkmenistan'dan Rus demiryolları ile üre transit taşımacılığı için tarife oranlarına 0.5 katsayı koydu. Geçen yıl, endeks tarife oranları 0.7 oldu. 

2020 yılında yürürlüğe girecek olan yeni tarife katsayısına göre, Rus Demiryolları üç Türkmen üre üreticisinin kargosunu çekti. Geçen yıl Aralık ayından Şubat 2020'ye kadar, Azak-Karadeniz bölgesinin Rus limanlarına demiryolu ile 9.7 bin ton ürün gönderdiler, Gudok yayın raporları.

“Kargo, Türkmenistan'dan Rus limanlarından eski BDT ülkelerine gönderiliyor. Tarifeler sadece yüklü uçuşlar için ayarlanmış, boş olanlar yok, " dedi Rus Demiryolları demiryolu taşımacılığı Merkezi'nin önde gelen Teknoloji Uzmanı Elena Anisimova. 

Türkmenistan'da üre ana tedarikçileri Türkmen Kimya devlet endişe bir parçası olan üç bitkidir: Tejenkarbamid, Marykarbamid ve Garabogazkarbamid. Petrokimya ürünlerinin Türkmenistan'dan Yurtdışına ve Avrupa'ya taşınması Türkmen Khalkara Hyzmat chemical enterprise tarafından gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: nCa news bulletin