Türkmenistan'ın Balkanabat Şehri Jebel Beldesine Yeni Havalimanı İhalesi

16 Aralık 2020

Balkanabat banliyösüne yeni havalimanı yapılacak.

Türkmenistan İnşaat ve Mimarlık Bakanlığı Balkanabat, Balkan velayat kentinde kentsel tipte yerleşim yeri Jebel'de yeni bir havalimanının tasarımı ve inşası için uluslararası bir ihale duyurdu. Konuyla ilgili duyuru, Neutral Turkmenistan gazetesinin bugünkü sayısında yayınlandı.

İlgili tarafların başvuruları ve teklifleri, belirlenen prosedüre uygun olarak kabul edilir, Türkmenistan İnşaat ve Mimarlık Bakanlığı Pazarlama ve Dış Ekonomik İlişkiler Dairesine şu adreste kayıt edilir: Aşkabat, Archabil Shayoly, 84.

Başvurular gazetede ilan edildiği tarihten 26 Ocak 2021 tarihine kadar kabul edilmektedir. Soru sormak için telefonlar: 44-46-36, 44-46-64, 44-47-56.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın Balkanabat'taki havaalanı pistini yeniden inşa etme emrini verdiğini hatırlayın. İlgili talimatlar, ulaşım ve iletişim kompleksinin geliştirilmesi üzerine bir çalıştay sırasında 8 Aralık'ta verildi.

Türkmenistan'da bağımsızlık yılları boyunca Aşkabat, Türkmenbaşı, Meryem ve Türkmenabat'ta uluslararası havalimanları inşa edildi. Kerki'deki modern havalimanının inşaat işleri şu anda tamamlanıyor.

Kaynak:NCA Bulletin