Türkmenistan'ın Daşoğuz Vilayetinde Tıbbi Malzeme Üretimi Büyüyor

26 Kasım 2020

Yılın başından bu yana Daşoguz kentinde steril sargı üretimi yapan bir işletmenin ekibi, yedi buçuk milyon manattan fazla değeri olan ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunmuştur. Bunlar arasında çeşitli boyutlarda gazlı bez, alçı ve elastik bandajlar, yapışkan sıvalar, dezenfekte tamponlar, varisler için elastik çoraplar, dizlikler ve ayak bilekleri vb; yani genel olarak, iki ana formda yaklaşık 50 yüksek kaliteli tıbbi ürün. Nonwoven malzemelerden yapılan tek kullanımlık cerrahi önlük ve tulumlar ile yakın zamanda üretime giren ağartılmış tül kumaş da geniş talep görüyor.

Almanya, İsviçre, Türkiye, Fransa ve diğer ülkelerden tanınmış firmaların yüksek teknolojili ekipmanı ile kurulan fabrikada, ülkenin tıbbi kurumlarının talebine hızlı bir şekilde cevap verecek şekilde geniş ürün yelpazesiyle üretim yapılabilmektedir. Bu yıl bu tesiste 9 milyon manat değerinde ürün üretilecek ki, bu geçen yıldan da fazla.

Genel olarak, Daşoguz işletmesi steril pansuman üretimi için yılda 13 milyona kadar çeşitli pansuman paketini otomatik olarak üretebilmektedir.

Kaynak:NCA Bulletin