Türkmenistan'ın Devlet Emtia ve Hammadde Borsasında Geçen Hafta 262 İşlem Yapıldı

11 Aralık 2020

Türkmenistan'ın devlet emtia ve hammadde borsası geçen hafta 262 anlaşma kaydetti.

BAE, Malta, Afganistan, Özbekistan ve İngiltere'den iş adamları Türkmenbaşı Rafinerisi Kompleksi'nde üretilen dizel yakıt, havacılık ve aydınlatıcı gazyağı, sıvılaştırılmış gaz, ECO-93 benzin (Türkmengaz Eyaleti), hidro-arıtılmış dizel yakıtı döviz olarak satın aldı. Türkiye'den iş adamları, karbamid (Turkmensenagat Export-Import JSC) satın almak için anlaşma yaptı.

Döviz cinsinden yapılan anlaşmalar arasında boyalı havlu ürünleri, pamuk ipliği, pamuklu kumaş ve el yapımı halılar da bulunmaktadır. Rusya, BAE, Malta, Azerbaycan, Kırgızistan ve diğer ülkelerden tüccarlar tarafından gerçekleştirildi. İşlemlerin toplamı 56.000.000 ABD Doları'nın üzerindedir.

İskoçya, BAE, Virgin Adaları, Ermenistan ve Türkiye'den girişimciler yerel para biriminde pamuk ipliği satın aldı. Saraji koyun yünü ürünleri yerel iş adamlarına satıldı. İşlemlerin toplamı 29.352.000 manatı aştı.

Yerel işadamları, iç pazar için Türkmenbaşı Rafineri Kompleksi'nde üretilen motor yağı ve baz yağı, yüksek yoğunluklu polietilen ve polipropilen (Türkmengaz Eyaleti), el yapımı halılar ve çırçırlanmış pamuk satın aldı. İşlemlerin toplamı 193, 146.000 manatı aştı.

Kaynak:NCA Bulletin