Türkmenistan'ın Özbekistan'a elektrik ihracatı arttı

30 Temmuz 2020

Daha önce bildirildiği gibi, ülkemizde elektrik tüketimi düzeyinde keskin bir artış var, su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle hidroelektrik santrallerinde üretim hacminde bir azalma var, ayrıca yüzde 0,8-1,0 kısıtlamaları getiriliyor (Tacikistan'daki hidroelektrik santralleri rezervuarlarındaki su seviyesindeki düşüşün bir sonucu olarak) ve bu sürecin ortadan kaldırılması planlanan Tacikistan Cumhuriyeti'nden alınan ithalatta keskin bir düşüş nedeniyle güç kaynağı sistemine termik santrallerin iş hacmini arttırmak.

JSC "Özbekiston Milliy Elektr Tarmokları" açıklamasına göre, konuyu olumlu bir şekilde çözmek için Türkmenistan'dan elektrik ithalatı hacmini artırmak için görüşmeler yapıldı.

Böylece, 27 Temmuz günü saat 01.35'te Türkmenistan'dan ithalat hacmi arttı. Şu anda Özbekistan'a 500 kV kapasiteli Korakul-Serdar havai iletim hatları üzerinden 80 MW elektrik tedarik edilmektedir.

Özellikle, JSC "Özbekiston Milliy Electr Tarmoklari" tarafından gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda, bu yılın 25-26 Temmuz tarihleri ​​arasında ülkemizde elektrik tüketiminin kısıtlandığı durumlar olduğu belirtilmelidir.

Kaynak: nCa News Bulletin