Türkmenistan’ın Tavuk Üretiminde En Büyük Tavuk Kompleksi üretimini artırıyor

13 Şubat 2020

Türkmenistan'ın önde gelen tavuk eti ve yumurta tedarikçisi Nurly Meýdan özel teşebbüsü, bu yıl iki kat üretim planlıyor. Bu amaçla, şirket son derece verimli ROSS-308 piliç satın aldı.

Macar üreticilerden satın alınan 32 bin tavuktan oluşan ilk parti, Batı Türkmenistan'daki Balkan velayat'ın Bereket mezarında tavuk çiftliğine ulaştı. Üreme yavrularının çoğaltılması için 84 bin tavuk daha bu yılın ilk yarısında aşama aşama gelecek.

Geçtiğimiz yıl, işletme, ülkenin toplam tavuk eti üretiminin üçte birini yapan 3 bin tona kadar yüksek kaliteli kanatlı eti üretti.

Ülkenin en büyük kümes hayvanı işletmesi otomatik bir kuluçka kompleksine, yılda üç milyon broylerlik tavuk yetiştirmeye izin veren yaklaşık bir düzine kümes evine, granüler ve gevşek yemlerin üretimi için bir yem değirmenine sahiptir. Bu tesislerin piyasaya sürülmesi, tam bir tavuk eti ve yumurta üretim döngüsü düzenlemeyi mümkün kıldı.

İşletme, Bereketli ve Kämil Market zincir mağazalarıyla, Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı velayat bölümleriyle ve Aşkabat pazarlarıyla kümes hayvanları ürünlerinin tedarik edilmesi için bir anlaşma imzaladı. İşletme yıllık et üretimini 8 bin tona çıkarma potansiyeline sahiptir.

Şirket ayrıca Bereket etrap'taki Uzyn Suw köyünde bir tavuk çiftliğini özelleştirdi ve donattı. Çiftlik yılda 20-30 milyon yumurta üretecek şekilde tasarlanmıştır. Son iki ayda, işletme tüketicilere yaklaşık üç milyon yumurta sattı.

Kaynak: nCa News Bulletin