Türkmenistanlı İş Kadınları Taşkent'teki Uluslararası Sergiye Katıldılar

01 Kasım 2019

24-26 Ekim tarihlerinde Özbekistan'ın Taşkent kentinde gerçekleşen BUSINESS WOMEN EXPO 2019 uluslararası ticaret fuarında, Sanayiciler ve Türkmenistan Girişimciler Birliği (UIET) üyesi bir çok iş kadını yer aldı.


UIET'e göre, Birlik bünyesinde kurulan İş Kadınları Merkezi, Türkmen kadın girişimcilerin uluslararası sergiye katılımında aracı oldu.

Türkmen kadınları, Özbekistan İş Kadınları Derneği tarafından düzenlenen uluslararası bir fuarda usta ulusal halılar ve el sanatları sundu.

Fuara Türkmenistan temsilcilerinin yanı sıra Özbekistan, Kazakistan, Tacikistan ve Afganistanlı iş kadınları da katıldı.

“Bölgesel İşbirliği Beklentileri” başlıklı uluslararası konferans, katılımcıların kadınların girişimcilikteki rolünü tartıştıkları ticaret fuarında gerçekleşti.

BUSINESS WOMEN EXPO fuarı ilk defa geçen yıl Kasım ayında Taşkent'te gerçekleşti.

Türkmenistan Kadınları Birliği ve UIET ortaklaşa Türkmenistan İş Kadınları Merkezi'ni kurdu. Merkez, Türkmen kadınlarının iş dünyasında işbirliğini güçlendirmeye ve genişletmeye, onları önemli sosyal ve ekonomik meseleleri çözmede desteklemeye ve her şeyden önce kentlerdeki ve uzak illerdeki istihdam sorunlarını çözmek için tasarlanmıştır.

Kaynak: nCa news bulletin