ABD Başkanı Trump,”ABD Yönetimi Google ve Facebook Hakkında Dava Açmalı”

27 Haziran 2019
ABD Başkanı Trump,”ABD Yönetimi Google ve Facebook Hakkında Dava Açmalı”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada, “ABD yönetimi Google ve Facebook’a karşı dava açmalıdır. Büyük ihtimalle de bunu yapacağız.” ifadelerini kullandığı bilgisi veriliyor.
 
Amerikan teknoloji şirketlerini soruşturan Avrupalı düzeleyicileri eleştiren Trump’ın, Facebook ve Google’a karşı açılması gerektiğini söylediği davanın neye dayanarak açılacağına dair detay vermediği belirtiliyor. Trump’ın bahsi geçen açıklamaya Fox Business’a yaptığı bilgisi veriliyor.
 
Trump tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamanın halihazırda Vaşington’da siyasi baş ağrısına sahip olan Slikon Vadisinin baş ağrılarına bir yenisini eklediği ve genel olarak farklı görüşlerde olan Demokrat ve Cumhuriyetçi’lerin bile büyük teknoloji şirketlerinin genişlemesi ve artan gücü hususunda benzer tepkilere sahip olduğu bilgisi veriliyor.
 
Trump’ın Çarşamba günü yaptığı açıklamaların ardından Beyaz Saray’ın 11 Temmuz’da “dijital dünyanın liderleriyle” bir toplantı tertip etmeyi planladığını duyurduğu bilgisi veriliyor. Beyaz Saray’ın kimleri davet etmeyi planladığı bilgisi verilmemiştir.

Kaynak: https://www.washingtonpost.com/technology/2019/06/26/trump-signals-us-government-should-be-suing-google-facebook/?utm_term=.a76ee42a69ec