Biden’ın Ticaret Bakanı Adayı, Çin ve Trump Dönemi Ticaret Politikası’na Dair Soruları Yanıtladı

28 Ocak 2021

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden tarafından Ticaret Bakanlığı’na aday gösterilen Gina Raimondo’nun, Salı günü gerçekleştirilen Senato oturumunda yaptığı açıklamalarda Çin ile ilişkilerde ulusal güvenliği ilk sıraya koyacağını, ancak Trump döneminde Pekin’e karşı atılan hamleleri gözden geçireceğini söylediği bilgisi veriliyor. Oturumda ticaretle ilgili bir dizi soruyla karşılaşan Raimondo’nun, Çin ile ilgili ticaret politikasının genel olarak gözden geçireleceğini ve müttefiklerle istişare edileceğini söylediği aktarılıyor.

Ticaret politikası uzmanlarının, Biden yönetiminin çelik ve alüminyuma yönelik 232. Madde ve Çin menşeli ürünlere yönelik 301. Madde vergileri gibi eski Başkan Trump tarafından uygulanan tarifeleri yakın vadede kaldırmasını beklemediklerini söyledikleri bilgisi veriliyor.

Gerçekleştirilen oturumda Senatörlerin, Eyaletlerinde yaygın olan endüstrilerin korunması ya da yardım sağlanması konusunda Bakan adayına soru sorma fırsatı yakaladıkları aktarılıyor. Söz alan Senatörlerden Michigan Senatörü Demokrat Gary Peters’ın Türkiye’den ithal edilen vişne’nin kendi eyaletindeki yetiştiriciler için “varoluşsal bir tehdit” olduğu sözlerini sarf ettiği bilgisi veriliyor.

Kaynak: https://insidetrade.com/daily-news/biden%E2%80%99s-commerce-pick-faces-questions-china-trump-trade-moves

Yayınlayan Vaşington Ticaret Müşavirliği