ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi (USTR) 2021 Ulusal Ticaret Öngörü Raporunu Açıkladı

02 Nisan 2021
31 Mart 2021 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilciliği Ofisi (USTR) tarafından, ABD'nin mal ve hizmet ihracatına, yatırıma ve elektronik ticarete yönelik önemli dış bariyerlerin ayrıntılı bir envanterini sunan 2021 Ulusal Ticaret Öngörü (NTE) raporunun yayınlandığı bilgisi veriliyor.
 
1985 yılından bu yana her sene yayınlanan 570 sayfalık NTE raporunda ABD'nin 65 ülkeyle ticari ilişkilerinin ele alındığı ve ABD mal ve hizmet ihracatını etkileyen önemli dış ticaret engellerinin kapsamlı bir incelemesinin sunulduğu belirtiliyor.
 
USTR'ın resmi sayfasında bahsi geçen raporun "Dijital Ticaret" başlığında, "2021 NTE Raporu, diğer ülkelerin yanı sıra Hindistan, Çin, Kore, Vietnam ve Türkiye'deki kısıtlayıcı veri politikaları, Rusya'daki yerel yazılım ön yükleme gereksinimleri, Endonezya'nın dijital ürünlere uyguladığı vergiler,  Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, AB, Meksika, Ukrayna ve Vietnam'da çevrimiçi akış hizmetleri için mevcut veya önerilen yerel içerik gereksinimleri ve  Avusturya, Hindistan, İtalya, İspanya, Türkiye ve İngiltere'de ayrımcı vergi önlemlerine dair ayrıntılı bilgi vermektedir." ifadelerine yer verilmiştir.

Aynı başlık içerisinde USTR'ın, ABD'deki dijital ürün ve hizmet ihracatçıları için yasal düzenlemeleri tehdit eden ve ABD'li üreticilerin ve hizmet tedarikçilerinin verileri sınır ötesine taşıma yeteneğini zayıflatan dijital politikalar hususunda diğer ülkelerle koordinasyonunu devam ettireceği bilgisi veriliyor.
 
570 sayfalık raporun 11 sayfası Türkiye'ye ayrılmıştır. (Sayfa 499-509)

Bahse konu 570 sayfalık rapor https://ustr.gov/sites/default/files/files/reports/2021/2021NTE.pdf adresinde yer almaktadır.
 
Kaynak: https://ustr.gov/about-us/policy-offices/press-office/press-releases/2021/march/ambassador-tai-releases-2021-national-trade-estimate-report
 
Yayınlayan: Vaşington Ticaret Müşavirliği