ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Amerikalılar İçin 850 Milyar Dolarlık Teşvik ve Yardım Paketini Görüşüyor

19 Mart 2020

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in koronavirüse bağlı olarak Salı günü ABD Kongre’sinden 850 milyar dolar ya da  daha fazla tutarda bir ekonomik teşvik paketi istemesinin beklendiği, bazı uzmanların bahsi geçen paketin hafta sonu meclis tarafından onaylanan yardım paketiyle birleştirilmesinin de tartışıldığını söylediği aktarılıyor.

Ortak bir tasarının Trump’ın imzasına sunulmadan önce Meclis’ten geçmesi gerektiği ve Kongre üyelerinin Cumartesi günü başkent Vaşington ayrıldıkları ve önümüzdeki haftaya kadar şehre dönmelerinin beklenmediği bilgisi paylaşılıyor.

Salı günü Beyaz Saray’da gerçekleştirilen basin toplantısında konuşan Hazine Bakanı Mnuchin’in, ABD Yönetimi’nin “iş kesintisi ödemeleri” adı altında önümüzdeki iki hafta içerisinde Amerikalılara  çek göndermek istediğini söylediği bildiriliyor. Bakan’ın, “Amerikalıların şuan nakit paraya ihtiyaçları var ve Başkan Trump onların bu ihtiyacını biran önce karşılamak istiyor.” Ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

Ayrıca Pazartesi günü Amerikan Havayolu sektörünün yönetimden 60 milyar dolarlık yardım ve kredi talebinde bulunduğu da aktarılıyor.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-17/mnuchin-to-ask-congress-for-850-billion-virus-stimulus-package