ABD Merkez Bankası Faiz Oranlarını Açıkladı

06 Kasım 2020

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada Faiz oranlarının sıfır aralığında sabit bırakıldığı bilgisi veriliyor. FED’in, Kovid-19 salgınının kısa vadede ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini sürdüreceğine yönelik uyarıda bulunduğu aktarılıyor.

FED açıklamasında, “Federal Rezerv bu zorlu dönemde ABD ekonomisini destekelemek için tüm araçlarını kullanmaya kararlıdır. Kovid-19 salgını, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünya çapında ciddi insani ve ekonomik güçlüklere neden olmaktadır. Zayıf talep ve petrol fiyatlarında daha önce yaşanan  düşüşler, tüketici fiyatları enflasyonunu düşük seviyelerde tutmaktadır. Ekonominin toparlanma yolu koronavirüs salgınının seyrine bağlıdır." ifadelerine yer verilmiştir.

FED tarafından yapılan Kasım ayı para politikası açıklamasında, sürmekte olan salgının kısa vadede ekonomik aktiviteler, istihdam ve enflasyon üzerindeki etkilerini sürdüreceği ve orta vadede ise ekonomik görünüm üzerinde önemli riskler teşkil edeceğinin ifade edildiği bilgisi veriliyor.

FED’den yapılan açıklamada tahvil alımlarının devam edeceği vurgulanıyor.

Kaynak: https://www.federalreserve.gov/newsevents/pressreleases/monetary20201105a.htm