ABD Yönetimi Yıllık Fikri Mülkiyet Raporunu Yayınladı

06 Ocak 2021

Beyaz Saray tarafından 4 Ocak 2021 tarihinde yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Fikri Mülkiyet Uygulama Koordinatörü (IPEC) Vishal Amin’in, 2020 Yıllık Fikri Mülkiyet Raporu’nu kamuoyuyla paylaştığı bilgisi veriliyor. Bahse konu raporun 177 sayfadan oluştuğu ve 2020 yılında ABD’nin yenilikçi ekonomisini ve sahip olduğu avantajı desteklemek, korumak ve ön planda tutmak için gerçekleştirdiği eylem ve faaliyetlerin detaylarına yer verildiği belirtiliyor.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, inovasyon ve yaratıcılığı ilerletmek, yurt içinde ve yurt dışında etkili fikri mülkiyet koruması ve uygulaması sağlamak için Trump yönetimi tarafından 2017 yılında dört bölümden oluşan bir fikri mülkiyet stratejisinin adapte edildiği bilgisi veriliyor.

IPEC Koordinatörü Vishal Amin’in, “Yönetim ilk günden bu yana, ülkemizin yenilikçi ekonomisini güçlendirmeye ve büyütmeye odaklanmıştır. Amerikan fikri mülkiyetini korumak için attığımız adımlar, ABD’nin sadece ekonomik lider değil aynı zamanda, gelecek yıllarda inovasyon, icat ve yaratıcılık gücü olmasına da katkı sağlamıştır” ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

Kaynak: https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/administration-issues-annual-intellectual-property-report-010421/

Yayınlayan: Vaşington Ticaret Müşavirliği