Facebook, Küçük İşletmelere 100 Milyon Dolar Bağış Yapacağını Duyurdu

19 Mart 2020

ABD yönetimi, ülkenin dört bir yanında spor salonlarına ve restoranlara koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için kepenk indirme çağrısı yaparken, Facebook tarafından Salı günü yapılan açıklamada, şirketin küçük işletmelere 100 milyon dolarlık bir paketle yardımda bulunacağı bilgisi veriliyor.

 

Bahsi geçen açıklamada Facebook’un, “İşletmenizin küresel COVID-19 virüsünden ötürü aksamalar yaşıyor olabileceğinin farkındayız. Az da olsa finansal bir el uzatmanın büyük yararlar sağlayacağını duyduk ve bu sebepten ötürü bu zorlu dönemde çorbada tuzumuzun olması için 100 milyon dolar nakit bağış ve reklam kredisi vereceğiz.” Ifadelerini kullandığı aktarılıyor.

 

Facebook’un bahsi geçen yardımı 30’dan fazla ülkede uygun görülen 30 bine yakn küçük işletmeye bu yardımı sunacağı ve bunun da her bir şirket için ortalama 3,333 dolarlık bir meblağ oluşturacağı bildiriliyor. Facebook’un bahsi geçen yardım için başvuruları önümüzdeki haftalarda almaya başlayacağı bilgisi veriliyor. Facebook’un bahsi geçen programın kira, operasyonal maliyet,

Istihdamı sürdürme ve müşterilere ulaşma gibi konularda küçük şirketlere yardımcı olacağını söylediği bilgisi veriliyor.

 

Kaynak: https://www.cnbc.com/2020/03/17/facebook-announces-program-for-small-businesses-impacted-by-covid-19.html