Danimarka Hükümetince COVID 19 Salgınına Karşı Alınan Ek Kısıtlama Kararları

07 Aralık 2020

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen bugün Danimarka Hükümetince alınan içerisinde Kopenhag, Aarhus ve Odense gibi en büyük üç belediyenin de bulunduğu 38 belediyede geçerli olmak üzere (Danimarka'da toplam 98 belediye vardır) mevcut Pandemi kısıtlamalarını genişletme kararını açıklamıştır. Genişletilen kısıtlamaların 9 Aralık 2020 günü başlayacağı ifade edilmiş olup, 3 Ocak 2021'de keyfiyet gözden geçirilecektir.

Bu itibarla, belirtilen 38 belediye bölgesinde Ekim ayında tüm ülkeye yönelik olarak açıklanan mevcut kısıtlamalara ek olarak; paket servisi hariç olmak üzere restoranlar, kafeler, barlar ile spor salonları/merkezleri (profesyoneller sporcular hariç) ve yüzme havuzları kapatılacaktır. Ayrıca, eğlence parkları, hayvanat bahçeleri, akvaryumlar, müzeler, sinemalar, tiyatrolar ve kütüphaneler de halkın erişimine kapanacaktır.

Beşinci sınıf ve üzerine devam eden çocuklar ile eğitimlerine devam eden tüm yetişkinler derslerini online olarak alacaklardır. Kritik görevlerde bulunanlar hariç olmak üzere kamu çalışanları da mesailerine evden devam edecektir.

Açıklamada ayrıca, Ekim ayında tüm ülkeye yönelik olarak açıklanan alkol satışı kısıtlaması, belirli kapalı alanlarda maske takma uygulaması ve bir araya gelme sayı kısıtlaması gibi uygulamaların da 2021 Şubat ayı sonuna kadar devam edeceği bildirilmiştir.