Danimarka'nın Kısmi Açılma Planı Açıklandı

13 Nisan 2021

Danimarka'da Kovid-19 kısıtlamaları 1 Mart'tan itibaren kademeli olarak gevşetilmeye başlanmış ve salgının seyrine göre yeni açılma kararları verileceği belirtilmişti. Bu bağlamda, 13 Nisan 2021 tarihi itibariyle 15 bin metrekareden küçük AVM'ler ve benzeri alanlarda yer alan -kafe, restoran ve sinemalar hariç olmak üzere- dükkan ve mağazalar tekrar faaliyete geçmiştir. Ancak, vaka sayıları yüksek olan belediyelerde bu mekanlar henüz açılmayacaktır.

15 bin metrekareden büyük AVM'lerin ise 21 Nisan 2021 tarihinde tekrar faaliyete geçmesi beklenmektedir. Bu tarihte, müze, kütüphane, sanat galerileri ile kafe ve restoranların açık havada bulunan kısımlarının da korona pasaportu ile kullanıma açılabileceği de öngörülmektedir. Korona pasaportu aşılanmış, son 72 saat içinde negatif test sonucu almış ve son 12 haftada hastalığı atlatmış kişilere verilecektir.

6 Mayıs 2021 tarihi itibariyle yine korona pasaportu olan kişiler için kafe ve restoranların kapalı bölümlerine girmek ve sinema, tiyatro, konser vb. faaliyetlere katılmak mümkün olabilecektir. Son olarak 21 Mayıs 2021 itibariyle, yine corona pasaportu olan kişilere yönelik olarak spor ve hayvanat bahçesi ve lunapark gibi eğlence faaliyetlerinin serbest bırakılması planlanmaktadır.