Danimarka Hükümetince COVID 19 Salgınına Karşı Alınan Ek Kısıtlama Kararları (Genişleme)

16 Aralık 2020

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen 7 Aralık 2020 tarihinde Danimarka Hükümetince alınan içerisinde Kopenhag, Aarhus ve Odense gibi en büyük 3 belediyenin de bulunduğu 38 belediyede geçerli olmak üzere (Danimarka'da toplam 98 belediye vardır) mevcut Pandemi kısıtlamalarını genişletme kararını açıklamıştı. Genişletilen kısıtlamaların 9 Aralık 2020 günü başlayacağı ve 3 Ocak 2021'de keyfiyetin gözden geçirileceği bildirilmişti. Bu defa, 15 Aralık 2020 tarihinde Danimarka Ulaştırma Bakanı Benny Engelbrecht tarafından yapılan açıklamaya göre kısıtlamaların 98 belediyenin tamamını kapsayacak şekilde genişletildiği ifade edilmiştir.

Bu itibarla, Ekim ayında tüm ülkeye yönelik olarak açıklanan mevcut kısıtlamalara ek olarak; paket servisi hariç olmak üzere restoranlar, kafeler, barlar ile spor salonları/merkezleri (profesyoneller hariç) ve yüzme havuzları kapatılacaktır. Ayrıca, eğlence parkları, hayvanat bahçeleri, akvaryumlar, müzeler, sinema ve kütüphaneler de halkın erişimine kapanacaktır.

Beşinci sınıfa devam eden 11 yaş ve üzerindeki çocuklar ile eğitime devam eden tüm yetişkinler derslerini online olarak alacaklardır. Kritik görevlerde bulunanlar hariç olmak üzere kamu çalışanları da mesailerine evden devam edecektir.
Ayrıca, Ekim ayında tüm ülkeye yönelik olarak açıklanan alkol satışı kısıtlaması, belirli kapalı alanlarda maske takma uygulaması ve bir araya gelme sayı kısıtlaması gibi uygulamaların da Şubat 2021 sonuna kadar devam edeceği bildirilmiştir.