Malezya 1,7 Milyon Yabancı İşçiyi Covid-19 Taramasından Geçirecek

27 Kasım 2020

Malezya Savunma Bakanı İsmail Sabri Yaakob, yabancı işçiler arasında hızlı vaka artışı nedeniyle ülkedeki 1,7 milyon yabancı işçinin zorunlu Covid-19 taramasından geçeceğini açıkladı. Gerekirse Covid-19 taramasının her iki haftada bir tekrarlanabileceğini belirten Bakan, ilk aşamada 888.342 yabancı işçinin bulunduğu Selangor, Labuan, Kuala Lumpur, Penang ve Negri Sembilan'da taramaya başlanacağını belirtti. Bakan ayrıca 26 Kasım tarihinden itibaren çalışanlarını kalabalık mekanlarda barındırdıklarının tespit edilmesi halinde işverenlere işçi başına 50.000 RM (12.270 ABD Doları) para cezası uygulamaya başlayacaklarını açıkladı.

İsmail Sabri ayrıca, Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı kargo işçileri için de karantina programı uyguladıklarını kaydederek, Kovid-19 testleri negatif çıkan ve herhangi bir semptom göstermeyen MAS Kargo çalışanları için 26 Kasım-9 Aralık tarihleri arasında karantina uygulanacağını açıkladı.

Kaynak: https://www.thestartv.com/v/ismail-sabri-mandatory-screening-required-for-all-1-7-million-foreign-workers-in-malaysia