Pandemi Döneminde Malezya'ya İş Amaçlı Yapılacak Seyahatlere İlişkin Bilgi

05 Nisan 2021

Bilindiği üzere, Malezya'da 1 Ağustos 2021 tarihine kadar ilan edilmiş olan “olağanüstü hal” çerçevesinde, yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girişleri kısıtlanmıştı. Diğer taraftan iş ve yatırım amaçlı Malezya’ya seyahat etmek isteyen yabancı yolculara yönelik olarak Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (MITI), Yatırım Geliştirme Kurumu (MIDA), Sağlık Bakanlığı ve Göçmenlik İdaresi koordinasyonunda, “One Stop Center (OSC)” adlı platform oluşturulmuş olup, belirli kriterli sağlayan iş insanlarının 14 günden “kısa süreli” veya “uzun dönem” olmak üzere iki farklı başvuru türüyle ülkeye girişlerine olanak sağlanmıştır. Başvuru için öncelikle Malezyalı bir firmadan davet mektubu alınması gerekmekte olup, başvurunun planlanan seyahat tarihinden en az 14 iş günü öncesinde https://myentry.myxpats.com.my/app/ adresi üzerinden elektronik olarak tamamlanması gerekmektedir.  

Ayrıca iş insanlarının işlemlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak üzere düzenlenen “Business Travellers Center (BTC)” 23 Mart 2021 tarihinde MITI Bakanı Dato Seri’ Mohamed Azmin Ali tarafından düzenlenen törenle hizmete açılmıştır. 

Başvuru süreci ve prosedürler hakkında bilgi notuna, Müşavirliğimizce hazırlanan raporların yer aldığı https://ticaret.gov.tr/yurtdisi-teskilati/guney-dogu-asya/malezya/raporlar/musavirlik-raporlari bağlantısı üzerinden ulaşılabilmektedir.