Malezya Tam Kapanmada

12 Mayıs 2021

Malezya hükümeti, ramazan ayından bu yana yeni tip korona virüs vakalarındaki artış sebebiyle Kuala Lumpur ile Selangor, Johor, Perak ve Terengganu eyaletlerindeki çeşitli bölgelerde 7-20 Mayıs 2021 tarihleri arasında 14 gün boyunca Hareket Kontrol Emri (MCO) ilan etmişti.

Malezya Başbakanı Tan Sri Muhyiddin Yassin bu defa, bütün ülkede 12 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında Hareket Kontrol Emri uygulanacağını açıkladı.

Başbakan Muhyiddin, yasak dahilinde eyaletler ve ilçeler arası seyahatlere acil durumlar haricinde müsaade edilmeyeceğine dikkati çekerek, düğün, yemek, tören ve kamusal etkinlikler ile bayram ziyaretlerinin yasaklanacağını duyurdu.
Tam kapanma kapsamında şahsi araç ve taksilerde sürücü dahil 3 kişiden fazla yolcuya izin verilmeyeceği ve toplu taşıma vasıtalarının yüzde 50 kapasiteyle faaliyete devam edeceği açıklandı.

Hareket Kontrol Emri boyunca tüm ekonomik sektörlerin faaliyette kalacakları; kamusal ve özel işyerlerinde personelin azami yüzde 30'unun ofiste çalışabileceği, kalan personelin ise evden çalışma düzeni uygulamasına yönelik yönetim tarafından gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtildi.

11 Mayıs itibarıyla Malezya’da günlük vaka artış sayısı 3.973 kişi, aktif vaka sayısı 38.499 kişi olarak kaydedilmiş olup, bugüne kadar görülen vaka sayısı 448.457 kişiye, Covid-19 kaynaklı vefat edenlerin sayısı ise 1.722’ye ulaşmıştır.


https://www.thestar.com.my/news/nation/2021/05/11/mco-for-whole-of-malaysia