Malezya’da 2021 Yılında Gerçekleştirilmesi Planlanan Önemli Fuarlar

24 Kasım 2020

MALEZYA’DA 2021 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN ÖNEMLİ FUARLAR

Covid-19 pandemisi nedeniyle ülkelerin fuar takvimleri sekteye uğramış durumdadır. Bir çok fuar ertelenmiş, bazıları iptal edilmiş, bazıları ise sanal platformlara taşınmıştır. Ancak gerek yaşanan toparlanmalar, gerekse ülke ekonomilerinin artık dayanma güçlerinin azalması nedeniyle, 2021 yılında fuar takvimlerinin harketleneceği ve katılımların artacağı öngörülmektedir.

Bu çerçevede, 2019 yılında Kuala Lumpur’da gerçekleştirilmesi planlanan, ancak 9-12 Eylül 2021 tarihlerine ertelenen 17. MIHAS Helal Fuarı’nın dünya helal seköründeki önemi dikkate alınarak, ülkemizde de helal sektörüne ilgisi olan tüm firmalarımızın bu fuara katılımı önerilmektedr. MIHAS özellikle gıda ve içecek ürünleri açısından da bölgenin en büyük fuarlarındandır.

Yine gıda ve içeçecek alanında MIFB International Food & Beverage Trade Fair ile FHM Food and Hotel Malaysia fuarları bölge içerisinde öneme sahip fuarlardandır.

Savunma sanayi firmalarının 2022 yılı Mart ayında yapılması plananan ve bu alanda bölgenin en büyük fuarlarından biri olan DSA Defence Services Asia fuarına katılımının faydalı olacağı değerlendirilmektedir. Ayrıca 2021 yılında Langkawi’de düzenlenecek olan LIMA Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition fuarına da katılım değerlendirilebilir.

Kozmetik alanında bölgenin başarılı fuarlarından Beauty Expo ile Cosmobeaute Asia fuarlarının ise 2021 yılı Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Malezya’nın son dönemde enerji politikalarında önemli yer tutan, dünyanın da gözlerinin çevrildiği yenilenebilir enerji ve yeşil teknoloji sektöründe IGEM International Greentech & Eco Products Exhibition fuarı önem arzetmektedir.

Otomotiv sektöründe dünyaca ünlü Automechanika fuarı 18-20 Mart 2021 tarihlerinde Kuala Lumpur’da gerçekleştirilecektir.

Mekanik ve elektrik sektöründe Asean M&E Show ile Malaysia Technology Expo (MTE) önem arzetmektedir.

İnşaat ve inşaat malzemeleri sektöründe, 2021 yılı Temmuz ayında gerçekleştirilmesi planlanan ARCHIDEX fuarı öne çıkmaktadır, yine Temmuz ayında International Construction Week ve Asean Super 8 organizasyonları izlenebilir.

Medikal sektöründe, Nisan 2021’de Healthcare&Pharma Show, Temmuz 2021’de APHM Ozel Hastahaneler Birligi Fuarı’nın takip edilmesi önerilmektedir.

Sayılan fuarların yanısıra, mücevher ve kuyumculuk sektöründe Ocak 2021’de MIJF Malaysia International Jewellery Fair, makine ve metal işleme sektörlerinde Temmuz ayında METALTECH 2021 ve eşzamanlı gerçekleştirilecek Automex otomasyon teknolojileri fuarı, mobilya sektörü için 2021 yılı Mart ayında MIFF Malaysia International Furnuture Fair, su ve atık su alanında Asiawater, turizm ve seyahat alanında Matta Fair, tarım ve hayvancılık sektöründe Livestock Asia fuarları önem arzetmektedir.

2021 yılında gerçekleştirilmesi planlanan fuar ve diğer organizasyonlar hakkında aşağıdaki web sitelerinden bilgi alınabilmektedir.