Malezya'dan Eldiven İthalatı Hakkında

17 Haziran 2020

ELDİVEN ALIMI YAPMAK İSTEYEN FİRMALARIMIZIN DİKKATİNE
 
Malezya dünyanın bir numaralı eldiven üreticisi konumundadır ve pandemi sürecinde birçok ülkeden yüklü miktarda eldiven talebi olmuştur. 
 
Dünya genelinde yaşanan talep artışı nedeniyle Malezya’da eldiven konusunda ürün tedariğinde sıkıntı çekilmektedir. Bu sebeple üretici firmaların taleplere yetişmekte zorluk çektiği duyulmaktadır. Malezyalı üreticilerin, yüksek eldiven talebi nedeniyle bu aşamada taleplere cevap veremedikleri veya teslimat için çok uzun bekleme süreleri verdikleri öğrenilmiştir.
 
Nitril Eldiven üretiminde dünyanın en büyük üretici firması, Malezya’da yerleşik Hartelega firmasıdır. https://hartalega.com.my/ . Dünyanın en büyük kauçuk eldiven ve ikinci en büyük nitril eldiven üreticisi ise yine Malezya’da yerleşik Top Glove firmasıdır. www.topglove.com . Her iki firmanın da pazarlama müdürleri ile yakın tarihte temasa geçilmiş olup, 2021 yılı ikinci yarısına kadar siparişlerinin dolu olduğu bilgisi edinilmiştir.
 
Malezya’da eldiven satışlarında dolandırıcılıkların da oldukça artmış olduğunu, oluşan yüksek talep nedeniyle eldiven fiyatlarının eskisine göre üç katı düzeylerde artış gösterdiğini de  belirtmekte fayda görülmektedir.
 
Eldiven alımı yapmak isteyen firmalarımızın,
 

 
temasa geçmesi önerilmektedir.
 
Ayrıca MATRADE Istanbul ofisi ile (istanbul@matrade.gov.my) de iletişime geçerek sözleşme yapmadan önce firmanın güvenilirliğini sorgulamanız tavsiye edilmektedir.