IMF, İspanya Büyüme Oranı Tahminini Güncelledi

22 Kasım 2018

Uluslararası Para Fonu IMF, İspanya’nın 2018 yılındaki ekonomik büyüme oranını %2,7’den % 2,5 oranına düşürdü. IMF, İspanya’nın bütçe açığının devam etmesi halinde 2019 yılında ekonomik büyüme oranının % 2,4 oranına düşebileceğine dikkat çekti.

IMF Başkanı Christine Lagarde, İspanya’nın banka sektöründeki uyguladığı yeniden yapılandırma konusunda İspanya’nın çok takdir edilmesi gerektiğini, öte yandan bütçe açığının azaltılmasıyla ilgili sorunların aşılmasının ve kamu borcunun azaltılmasının İspanya’nın ekonomik büyümesi için büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi. Lagarde, bunlara ek olarak üretimin arttırılmaya çalışılmasının, gelir eşitsizliğinin azaltılmasının ve istihdamın arttırılmasının gelecek yıllarda İspanya’nın ekonomik büyümesi için çok önemli faktörler olduğunu belirtti.

IMF Başkanı, yakın zamanda İspanyol Hükümetinin gelirini arttırmak için KDV’yi ve çevre vergilerini arttırmasıyla beraber indirimli KDV’den yararlanan malların ve hizmetlerin azaltılmasının gerekli olabileceğini vurguladı.

Ayrıca İspanya emeklilik sisteminin gelecekte düzgün işleyebilmesi için çeşitli reformların yapılmasının ve emeklilik maaşlarının enflasyona göre ayarlamasının gerekli olduğunu açıkladı.

Yayınlayan Madrid Ticaret Müşavirliği
Kaynak El Economista