Madrid, Lüks Otellerin Yeni Hedefi Oldu

11 Şubat 2019

Madrid, önümüzdeki yıllarda yeni açılacak 8 tane 5 yıldızlı otelle şehir merkezinde toplam 1.200 lüks odaya sahip olacak. Dünyadaki lüks otel zincirleri Four Seasons, Marriot, Hyatt, Pestana ve İspanyol otel zincirleri RIU, Barceló, Iberostar Madrid şehir merkezinde yeni lüks oteller açmayı planlıyor.

Danışmanlık firması Knight Frank’ın yaptığı araştırmada Madrid’in de Paris gibi lüks otellerini yenilemeye başladığı vurgulandı. Araştırmada Madrid şehir merkezinde şu anda 8 tanesi 5 yıldızlı otel olacak toplam 12 yeni otel projesi inşaatının devam ettiği de belirtiliyor.

Madrid’de 200’den fazla otel olmasına rağmen bu otellerin sadece % 11’i 5 yıldızlı otel kategorisine giriyor. Madrid’e gelen turistlerin % 53’ü 4 yıldızlı otellerde kalırken % 23’ü de 3 yıldızlı otellerde kalmayı tercih ediyor. 5 yıldızlı otellerde ise Madrid’e gelen turistlerin sadece %9’u kalabiliyor.

Kanadalı Otel Zinciri Four Seaons 2019’un sonunda Madrid’in en lüks otelini açmayı planlıyor. 200 tane lüks odası olacak otelin içerisinde aynı zamanda lüks markaların mağazalarının olduğu bir alışveriş merkezi ve otel gibi hizmet vermesi planlanan 22 özel daire yer alacak. Four Seaons Oteli’nin karşısında ise A.B.D.’li otel zinciri Marriot’ ın bir otelinin açılması bekleniyor.


Yayınlayan Madrid Ticaret Müşavirliği
Kaynak Expansion