İnditex ve Mercadona Dünya Perakende Satışında En Büyük Firmalar Arasında Yer Aldılar

17 Ocak 2019

5 İspanyol firması dünyanın en büyük perakende satış firmaları sıralamasında ilk 250 firmanın arasına girdi. Deloitte tarafından hazırlanan listenin ilk başlarında A.B.D. li firmalar yer alırken, İspanyol tekstil perakende satışı yapan ve Zara’nın sahibi Inditex firması  bir önceki seneki sıralayama göre 3 sıra atlayıp 35. sırada yer aldı. İspanya’nın en önemli süpermarket zinciri Mercadona ise 6 sıra atlayıp bu yıl listede 41. sırada olmaya hak kazandı.
Deloitte tarafından yapılan “Global Powers of Retailling” isimli araştırmada İspanya’nın en büyük perakende satış sektörü firmalarının İnditex, Mercadona, El Corte Inglés, Dia ve Eroski olduğu belirtildi.
Deloitte’nin listesinde bu yıl zincir mağazalar firması El Corte Inglés 9 sıra atlayarak 62. sırada yer alırken İspanyol süpermarket zincirleri Dia 98. sıradan 105. sıraya; Eroski ise 168. sıradan 183. sıraya düştüler.
Listenin başında geçen yılki gibi perakende satış sektörü lideri A.B.D.li Walmart firması  yer aldı. Amazon ise listede iki sıra ilerleyerek dünyanın 4. en büyük perakende satış firması oldu. 

Yayınlayan Madrid Ticaret Müşavirliği
Kaynak El Pais