İspanyollar Amazon ve Alibaba Express Gibi Internet Satış Kanallarında Yıllık Ortalama 557 Avro Harcıyorlar

14 Mart 2019

İspanyolların % 96’sı Amazon ve Alibaba Express gibi online satış sitelerinden arada sırada alışveriş yapmayı tercih ediyor. Tandem tarafından yapılan ‘Marketplaces 2019’ isimli pazar araştırmasına göre İspanyolların bu tip web sayfalarından yaptığı harcama ortalama aylık 48 avroya yıllık da toplam 557 avroya ulaşıyor.
Araştırmada İspanyolların % 43’ünün her iki ayda bir sadece bir kez, % 36’sının ayda en az 2 kez alışveriş, %21’inin ise bu web sayfalarından 4 ayda bir alışveriş yaptığına yer veriliyor. Araştırmaya göre İspanyol tüketicilerin % 74'ü elektronik ürün, % 61'i moda ürünü, % 59’u ise bilgisayar ürünleri satın almayı tercih ediyor.
Araştırma sırasında İspanyollara sorulan sorulardan biri de en çok hangi web sayfasından alışveriş yapmayı tercih ettikleriydi. Araştırmanın sonunda İspanyolların en çok alışveriş yaptığı web sayfasının Amazon, ikinci ve üçüncü en çok alışveriş yaptıkları web sayfalarının ise sırasıyla eBay ve Aliexpress olduğu anlaşıldı. El corte Inglés ise en yüksek miktarlı satış faturalarına sahip online ticaret sayfası oldu.

Yayınlayan Madrid Ticaret Müşavirliği 
Kaynak Europa Press