Başbakan Markovic: Turizm sektörüne ciddi destek hazırlıyoruz

29 Nisan 2020
Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, Hükümetin turizm sektörü için ciddi bir destek paketi hazırladığını, bu sektörde çalışan kişilerin iki aylık maaşlarına yönelik 5 milyon Avro tahsis edildiğini belirtmiştir.
 
Sn. Markoviç, pazartesi günü Bosna-Hersek Federal Televizyonu'na verdiği demeçte turizm sektörü için ciddi bir paket hazırlandığını ifade etmiştir.
 
Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, turizm sektörüne açıklanan 5 milyon Avro'luk destek paketi yanlış anlaşıldığını, söz konusu destek sadece iki aylığına turizm sektöründe çalışanlarının maaşları için bir müdahale olduğunu vurgulamıştır.
 
Turizm sektörüne yönelik destek paketi bankalar ve Karadağ Yatırım ve Kalkınma Fonu (IRF) ile birlikte hazırlandığını, ana amacı ise sezon başında yapılacak hazırlıklarda gerekli olan yatırımları sürdürmek ve turizm sektöründe likidite sağlamaktır.
 
Sayın Markoviç ayrıca, Karadağ'ın turizm için zaten deniz sınırını açtığını ve marinalarının farklı bölgelerden gelen yatlarla dolu olmasını beklediğini de sözlerine eklemiştir.
 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı - MİNA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği