Karadağ: Avrupa Komisyonu, Ekonomik Toparlanmayı Desteklemek Için Karadağ’a 30 Milyon Avro Daha Sağladı

04 Haziran 2021

Avrupa Komisyonu, Karadağ'daki COVID-19 salgınının ekonomik yansımalarını sınırlamak amacıyla, son derece elverişli krediler şeklinde Karadağ'a 30 milyon Avro daha ödeme yaptı.

AB Karadağ Delegasyonu bir basın açıklamasında, 30 milyon Avro'luk ilk taksit Ekim 2020'de ödendikten sonra, bunun Karadağ'a toplam 60 milyon Avro değerindeki Makro-Finansal Yardım Programı kapsamında verilen desteğin ikinci ve son dilimi olduğunu ifade etti.

AB'nin Karadağ Büyükelçisi Oana Cristina Popa, “COVID-19 pandemisinin patlak vermesinden bu yana, 115 milyon Avro'nun üzerinde hibe ve uygun kredi sağladık. 100 solunum cihazı ve 1 Milyonun üzerinde koruyucu sağlık ekipmanı bağışlarken, AB parası iki yeni klinik inşa etmek ve ülkedeki çok sayıda laboratuvarı yenilemek için kullanılacak. AB'nin Karadağ'a yaptığı makro-finansal yardımın ikinci diliminin bugün ödenmesi, iyi ve kötü zamanlarda Karadağ'ın yanında dayanışma içinde olduğumuzun bir başka teyididir" dedi.

Karadağ için Makro-Finansal Yardım Programı, Komisyonun on genişleme ve komşu ortaklara koronavirüs pandemisinin ekonomik etkilerini sınırlamalarına yardımcı olmak için önerdiği 3 milyar Avro'luk MFA paketinin bir parçasıdır.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği