Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Koordinasyon Başkanlığı: Emirlere ve tavsiyelere büyük ölçüde saygı duyuluyor

09 Nisan 2020

Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Koordinasyon Başkanlığı tarafından, 06 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşen oturumda, Karadağ'daki epidemiyolojik durumu incelenmiş olup geçtiği dönemde tüm devlet yetkililerinin vatandaşların sağlığını ve yaşamlarını korumak için planlanan faaliyetleri zamanında ve etkin bir şekilde üstlendiği değerlendirilmiştir.

 

Bu bağlamda, Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Koordinasyon Başkanlığı, durumun ciddiyetini ve sorumlu davranışlarını anlamalarından dolayı vatandaşlara şükranlarını ifade ettmiştir.

 

Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Koordinasyon Başkanlığı ayrıca, tüm yetkili kurumları herhangi bir önlem ihlaline kesin olarak yaptırım yapmalarına çağırmıştır.

 

Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Koordinasyon Başkanlığı, 19 Mart 2020 - 6 Nisan 2020 tarihleri arasında  yapılan bağışlarla ilgili Raporu da değerlendirmiştir.

 

Bu vesileyle, Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Koordinasyon Başkanlığı, Karadağ vatandaşlarına, yerel ticari kuruluşlara, yabancı yatırımcılara yüksek düzeyde sosyal sorumluluk ve dayanışmalarından dolayı teşekkür ettmiştir.

 

Karadağ Hükümeti’nin Kararı uyarınca, Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Koordinasyon Başkanlığı'nın banka hesabındaki tüm değişmeler, Karadağ Hükümetin oluşturduğu www.coronainfocg.me özel web sitesinde her hafta güncellenecektir.

 

Kaynak: http://www.gov.me/vijesti/223591/Zasijedalo-NKT-Naredbe-i-preporuke-se-u-najvecoj-mjeri-postuju-usvojen-Izvjestaj-o-donacijama-uplacenim-do-danas.html

 

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği