Dijital bir koalisyon kurulma inisiyatıfi desteklendi

10 Aralık 2019

Karadağ Rekabet Edebilirlik Konseyi ile Karadağ Hükümeti, Karadağ’daki işletmeleri, bilimsel ve akademik topluluğu içeren bir “dijital koalisyon” kurulma inisiyatifini desteklemiştir.

Karadağ Rekabet Edebilirlik Konseyi, dijitalleşmeye odaklanan birkaç belge olduğunu ve dijital dönüşüm için bir koordinasyon ve danışma organının kurulması için iş birliklerinin girişimini kuvvetle desteklediğini belirtti.

Basın açıklamasında, dijital dönüşüm için koordinasyon ve danışma organlarından Karadağ Hükümeti, iş sektörü, bilim, araştırma ve akademik topluluk temsilcilerini içereceği ifade edildi.

Hedef, normatif önkoşulların ve modern BİT altyapısının geliştirilmesine katkıda bulunmak, bilgi okuryazarlığı ve güvenliği seviyesini yükseltmek, başlangıç ekosistemlerini desteklemek ve ekonomi, eğitim ve sağlık alanında gerekli reformları sağlamaktır.

Konsey Başkanı Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, Karadağ ekonomisinin ve toplumunun daha da gelişmesinin bir kalkınma ve dönüşüm politikası olarak dijitalleşmeye ihtiyaç duyduğunu belirterek, dijital dönüşümün önümüzdeki dönemde Hükümetin en önemli politikalarından biri olduğunu söyledi.

Söz konusu Konsey, gelecek yıl için Çalışma Planını kabul etmiş olup 2020 yılının her çeyreğinde dört farklı konu ile iş piyasası, iş ortamı, kayıt dışı ekonomi ve yenilik alanındaki faaliyetlerin yoğunlaştırılmasına odaklanacağını belirtti.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği