Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu Karadağ'da

09 Ekim 2019

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Karadağ ile tarihi ortak bağları güçlendireceklerini ve geleceğe matuf gençleri bu bağların bilinci noktasında yetiştireceklerini belirterek, "İleriye yönelik iş birliğimizi çok daha derin ve yüksek seviyelere taşıyacağız" dedi.
 
Bakan Kasapoğlu, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki temasları kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) onarılıp donatılan "Osmijeh" isimli kreşin açılış törenine katıldı.
 
İki günlük Karadağ ziyareti kapsamında önemli görüşmelerde bulunup önemli anlaşmalar imzalayacaklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, Türkiye-Karadağ iş birliği ve dostluğunu daha da güçlendirme ve derinleştirme adına Karadağ hükümetine teşekkür etti.
 
Bakan Kasapoğlu, iki ülke arasındaki anlaşmalarla iş birliğinin güçlendiği gibi bu tür açılışlarla da bunların meyvelerinin alındığını belirterek, "Hem tarihi ortak bağlarımızı güçlendireceğiz, hem de geleceğe matuf gençlerimizi bu bağların bilinci noktasında yetiştireceğiz ve ileriye yönelik iş birliğimizi çok daha derin ve yüksek seviyelere taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
 
İki ülke kurumları aracılığıyla güzel bir iş birliği gerçekleştiğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, bugün de TİKA aracılığıyla yaptırılan kreşin açılışından dolayı ayrı bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.
 
Bakan Kasapoğlu, güzel, modern ve güvenli bir ortamda 130 çocuğu bünyesinde barındıran kreşin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz, bizim her şeyimiz. Onların bulundukları ve yetiştikleri ortam çok önemli. TİKA'nın duyarlılığı da bizler açısından mutluluk verici" diye konuştu.
 
Karadağ ziyareti kapsamında yarın da anlaşmalar imzalayacaklarını, Karma Ekonomik Toplantısı’na (KEK) katılacaklarını ve iş adamları ile buluşacaklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Eğitim, spor ve gençlik alanlarındaki iş birliklerimizi ve ilişkilerimizi ileriye götürme ve taçlandırma noktasında çok güzel adımlar atacağız" dedi.
 
Bakan Kasapoğlu mevkidaşı ile görüştü

Bakan Kasapoğlu, kreş açılışı öncesinde ise mevkidaşı Karadağ Spor ve Gençlik Bakanı Nikola Janovic ile bir araya geldi.
Bakan Kasapoğlu, yapılan görüşmelerin Karadağ ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin daha da güçlendirilmesine katkıda bulunacağına inandığını ve bundan da son derece memnun olduğunu belirtti.
 
Bakan Kasapoğlu, Başbakan Yardımcısı Simovic ile bir araya geldi
 
Bakan Kasapoğlu, daha sonra da Başbakan Yardımcısı ve Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Milutin Simovic ile bir görüşme gerçekleştirdi.
 
Bakan Kasapoğlu, misafirperverliği için Başbakan Yardımcısı Simovic'e teşekkür ederek, Karadağ'da sıcak bir şekilde karşıladığını belirtti. Bakan Kasapoğlu, iki ülke tarafından imzalanan çok sayıda anlaşmanın iki ülke arasındaki dostluğun göstergesi olduğunu vurguladı.         
    
Karadağ’ın NATO üyeliği hakkında konuşan Bakan Kasapoğlu, NATO üyeliğinin sadece Karadağ ve bölge için değil aynı zamanda küresel düzeyde de bir başarı olduğunu kaydetti. Bakan Kasapoğlu, Karma Komisyon oturumunun ve Protokolün kabul edilmesinin, komisyonun iki ülke arasındaki İktisadi İşbirliği Anlaşması çerçevesinde aldığı görevlerin yerine getirilmesinde yeni bir aşama açacağına inancını belirtti.
 
Bakan Kasapoğlu ayrıca, Başbakan Yardımcısı ve Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Milutin Simovic'i Türkiye’de gençlerin tarım alanında proje ve iş kurma konusundaki eğitimleri ve uygulanan projeler hakkında bilgilendirirken, ilgili bakanlıkların kısa sürede bu projeler üzerinde işbirliği yapması konusunda görüş birliğine varıldı.
 
Bakan Kasapoğlu ile Başbakan Yardımcısı Simovic yarın Podgorica'da yapılacak olan Karadağ Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Karma Ekonomik İşbirliği Komisyonuna başkanlık edecek.
 
Kaynak https://www.gsb.gov.tr/HaberDetaylari/1/1/175687/bakan-kasapoglu-karadagda.aspx

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği