Karadağ: 460.000 Avro tutarında hibe

13 Mayıs 2020

Karadağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı, Karadağlı çiftçilere yönelik kamu çağrısı kapsamında 460.000 Avro tutarında hibe verdiğini belirtmiştir.

 

Karadağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ile işbirliği içinde başlattığı kamu çağrısı kapsamında 866.000 Avro tutarındaki yatırımlar için fon sağlandığı ifade edilmiştir.

 

Karadağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı “Söz konusu hibe aşağıdakileri kapsayacaktır: 116 büyük ve 177 küçük hayvan başı, 8,5 tondan fazla tohum materyali, mekanizasyon tedarikine 167 yatırım, depolama ve işleme ekipmanı alımı için 4 yatırım, hayvancılık ile ürünlerin işlenmesine yönelik tesislerin inşası için malzeme tedarikine 36 yatırim.’’ dedi.

 

Bakanlık, Niksic, Savnik, Zabljak, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane ve Petnjica belediyelerinden gelen çiftçilerin kırsal altyapının geliştirilmesine yönelik 5,6 milyon Avro değerinde toplam 135 başvuru yaptığını vurgulamıştır.

 

Karadağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı ayrıca, 4.2 milyon Avro değerindeki 105 başvuru karayolu altyapısıyla, 1.4 milyon Avro değerindeki 30 başvuru ise su temini ile ilgili olduğunu belirtmiştir.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı - MINA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği