Karadağ, AB tarafından sağlanan hibe kapsamında yer alan 28 milyon Avroluk ilk taksidi aldı

13 Kasım 2020


Avrupa Komisyonu, Karadağ'a 28 milyon Avro tutarında ilk taksiti hibe olarak ödemiştir. Bu önemli bütçe yardımının, koronavirüs salgınının ekonomik sonuçlarını hafifletmesi ve kamu yetkililerinin sosyal ve ekonomik zorluklara yanıt vermelerine yardımcı olması amaçlanmaktadır.

Açıklamada, "Bu bütçe desteğinin, Karadağ’ın tıbbi ekipman tedariki ve savunmasız kişilere, girişimcilere, şirketlere, sağlık sektörüne ve diğer etkilenen sektörlere yardım sağlamak için AB tarafından sağlanan 53 milyon Avroluk hibe kapsamında yer aldığı" ifade edilmiştir.

Son taksitin ödenmesi, Karadağ'ın üstlendiği yükümlülüklerin yerine getirilmesine bağlı olacaktır. Hükümetin bu AB fonlarını olabildiğince çok sayıda küçük işletmeye destek sağlamak ve tehlike altındaki çocuklar çocuklar, engelliler, yaşlılar, engelli yaşlılar ve muhtaç aileler için sosyal yardımları finanse etmek için kullanması beklenmektedir.

Diğer şartlar, sosyal yardımların azaltılmaması ve şeffaflığın ve bütçe harcamalarına ilişkin bilgilere erişimin iyileştirilmesi gerektiğini öngörmektedir.

Kaynak: https://www.cdm.me/english/montenegro-receives-e28-million-from-the-eu/
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği