Karadağ Alüminyum Fabrikası sahibi 600 işten çıkarmayı açıkladı

05 Mart 2021

Karadağ Alüminyum Fabrikası (KAP) Sahibi Veselin Pejovic, 5.3.2021 tarihinde  bu şirketin 600 işçisini işten çıkaracağını açıklamış olup, bu da Karadağ devletine kıdem paketlerinde yaklaşık 10 milyon avroya mal olacak.
 
Sn. Pejovic, KAP çalışanlarının pozisyonunu görüşmek üzere 4.3.2021 tarihinde yapılan Parlamento Özelleştirme Sürecini Denetleme ve Kontrol Komisyonu toplantısında, şirketi büyütmek ve geliştirmek yerine tamamen ters yönde gitmeye karar verdiğini söyledi.
 
Sn. Pejovic "Yarın kıdem tazminatı almaya hak kazanan 600 KAP işçisinin işine son vereceğini" ifade derek, Karadağ Hükümetinin işçilere 10 milyon Avro ödemekle yükümlü olacağını sözlerine ekledi.
 
Sn. Pejovic ayrıca Karadağ'daki Bar Limanı, Montecargo, 200 firma ve 150 nakliye firmasının gelirlerini kaybedeceğini, Karadağ'dan yapılan ihracatın ise 250 milyon Avro azalacağını söyledi.

Sn. Pejovic, "Bu, işçileri Uniprom'un pençesinden kurtaracağınız anlamına geliyor, kişisel ve kurumsal zarar göreceğim, ancak görünüşe göre hiç kimsenin Uniprom ile oyun oynamayacağının tek olası yolunu size bildireceğiz" dedi.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği