Karadağ: Bağımsızlık Meydanı'nın yeniden inşası yaklaşık 12,4 milyon Avro olacak

30 Kasım 2020

Podgoritsa Belediye Başkanı İvan Vukoviç, kaba bir tahmine göre Bağımsızlık Meydanı'nın yeniden inşasının 12.39 milyon Avro'ya mal olacağını söyleyerek, Podgoritsa’nın vatandaşları için herhangi bir maliyet olmaksızın bu proje için optimum bir finansman sağlamayı planladığını belirtmiştir.

Sn. Vukoviç'e göre şehir merkezinin yeniden canlandırılması yerel yönetimin önceliklerinden biridir.

Sn. Vukoviç, Bağımsızlık Meydanı'nın tasarımı için bir konsept fikrinin seçilmesine yönelik uluslararası bir yarışmanın sonuçlarını sunan bir basın toplantısında, “Amacımız şehir merkezini yaya ve bisiklet bölgesine dönüştürmek, iş dünyasını teşvik etmek, yeni işler yaratmaktır”dedi.

Belediyenin Halkla İlişkiler Bürosu bir basın açıklamasında, Bağımsızlık Meydanı'nda genellikle Avrupa ve diğer yabancı şehirlerin şehir meydanlarında bulunabilecek alanlara sahip olmadığını belirtmiştir.

Belediyenin Halkla İlişkiler Bürosu, “Yerel yönetim bunu değiştirmeyi planlıyor ve biz de geçtiğimiz yıllarda farklı etkinlikler düzenleyerek ana şehir meydanına yeni bir hayat getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Sn. Vukoviç, en iyi fikrin istisnai bir seçim olduğunu söyleyerek, 737 park yeri, ek yeşil ve ticari alanlar inşa etmeyi öngördüğünü sözlerine eklemiştir.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı – MİNA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği