Karadağ Başkenti, konaklama sektörünü 80.000 Avro ile destekledi

24 Aralık 2020

Başkent Podgorica, yerel konaklama endüstrisine 80.000 Avro'luk mali destek sağlamış olup, Podgorica'daki girişimcilere yönelik 175.000 Avro tutarında yeni bir destek paketi duyurdu.

Podgorica Belediye Başkanı İvan Vukoviç, Başkent'teki konaklama sektöründeki profesyonellerle yapılan toplantıda, koronavirüs salgınının sonuçlarını hafifletmeyi amaçlayan toplam 80.000 Avro'luk mali destek alacak 56 girişimciyle sözleşme imzaladı.
 
Başkent Podgorica’nın Halkla İlişkiler Bürosu tarafından yayınlanan bir basın bülteninde, "Başkentin ayrıca, 31 Mart 2021 tarihine kadar 175.000 Avro tutarında belirli yerel kamu hizmeti vergilerinden muafiyetle Podgorica'daki ticari faaliyetlere yönelik destek sağlanması konusunda yeni bir karar aldığı" ifade edildi.
 
Sn. Vukoviç, önceki dönemin başta epidemiyolojik olmak üzere, aynı zamanda ekonomik ve mali açıdan çok zor geçtiğini söyledi.
 
Konaklama sektörünün sadece Podgorica için değil, Karadağ'daki her şehir için çok önemli bir sektör olduğunu sözlerine ekledi.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MINA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği