Karadağ: Brajići'deki rüzgar çiftliği inşaatı yakında başlayacak

06 Ağustos 2019

Brajići'de (Budva) 70 megawatt kurulu güce sahip bir rüzgar çiftliğinin inşasına yönelik yakında bir kamu çağrısı başlatılacaktır.

Karadağ Hükümeti, Brajići - Budva ve Bar belediyelerinde bulunan arazilerde bir rüzgar çiftliğinin inşası için devlete ait arsaların uzun vadeli kiralanması ile ilgili kamuoyuna duyurulmasına ilişkin bilgileri kabul etmiştir.

Karadağ Ekonomi Bakanlığı, söz konusu kamu çağrısının yapılmasından sorumludur.
 
İnvestitor Portalına göre, Budva ve Bar belediyelerinde bulunan Brajići, Kuljače, Utrg, Ovtočići, Tomići ve Brčeli bölgelerinin 13,8 milyon metrekarelik devlet arazisini kiralanması konusunda önerilmiştir.

Altı yıl önce, Alman WDP Avrupa şirketi tarafından kurulan ve Golub Senić başkanlığındaki Vjetroelektrana Budva şirketi, Brajići'deki rüzgar çiftliğinin yapımına ilgi göstermiştir.

Daha sonra, Karadağ Ekonomi Bakanlığı Mayıs 2013 - Kasım 2017 tarihleri ​​arasında Kuljača ve Reževići II'nin kadastro belediyelerde sahalardaki rüzgar potansiyelini ölçmek ve araştırmak için lisanslar çıkarmıştır.

Söz konusu ölçümlere dayanarak, 70 megawatt'ın üzerindeki rüzgar enerjisi için yeterli enerji potansiyeli tahmin edilmiştir.

Kaynak: https://www.total-montenegro-news.com/lifestyle/4747-wind-farm-construction
 
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği