Karadağ Cumhurbaşkanı Cukanoviç: Karadağ ve Türkiye COVID 19 ile mücadelede birlikte, Sn. Erdoğan’a teşekkürler

08 Nisan 2020

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle hazırlanan değerli tıbbi cihazlar, COVID-19 salgını ile mücadele eden Karadağ'a ve dört ülkeye daha ulaştı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Karadağ ve Türkiye COVID 19 ile mücadelede birlikte. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim." diye belirtti.

50.000 adet tıbbi maske, 1.000 adet koruyucu giysi ve 1.000 test söz konusudur.

Yardım paketlerinde „Ümitsizliğin ardında nice ümitler var... Karanlığın ardında nice güneş açar... Türkiye'den Karadağ halkına sevgilerle.“ diye yazıyordu.

T.C. Sağlık Bakanlığı web sitesinde "Maskeler, tulumlar ve teşhis kitlerini içeren paketler, bir Türk uçağıyla Ankara Etimesgut Havalimanı'ndan yola çıktı“ diye ifade edildi.

Sn. Filipovic: Dostluk ve dayanışma

Karadağ Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Slobodan Filipoviç, bunun yanı sıra önceki bağışların Karadağ Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Sistemi'nin ihtiyaçları için hazır olduğunu söyledi.

Sn. Filipovic, "Dünyayı yutmuş ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük krize neden olan en büyük salgının döneminde bu bağışın, Türkiye halkının dayanışmasının kanıtı olduğunu ve Karadağ ile büyük dostluk içinde tanındığını" ifade etti.

Sn. Filipoviç ayrıca, T.C. Podgoritsa Büyükelçisi,  Türkiye halkının yanı sıra T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, müttefikleri ve dostlarına teşekkür etti.

T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Sn. Özan: Ciddi bir mücadeleye katkıda bulunmak

T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Sn. Özan "Salgının patlak verdiği andan itibaren Türkiye ve Karadağ'ın, dost ve müttefik ülkeler olarak dayanışmayı paylaştığını, tıbbi malzemelerinin Karadağ devletinin Covid 19 salgını ile mücadelesine katkıları olacağını ümit ettiğini“ söyledi.

Sn. Özan, katkıda bulunan herkese, özellikle yakın zamanda T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan ile görüşen Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç'e ve Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç'e teşekkür etti.

Sn. Büyükelçi, Türk Hava Yolları'nın da birçok Karadağ vatandaşını Karadağ'a getirdiğini ve bunun öncesinde Türkiye'nin iki ülke arasındaki mükemmel işbirliğinin bir başka örneği olan COVID19 testleri şeklinde Türkiye'den başka bir bağış geldiğini hatırlattı.

Türkiye daha önce 1.000 test, Çin'den de ulaşım yardımı ve Karadağ vatandaşlarının bu dost ülkeden ulaşımını sağladı.

Kaynak: https://www.cdm.me/drustvo/dukanovic-crna-gora-i-turska-zajedno-u-borbi-protiv-covid-19-hvala-erdoganu/
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği