Karadağ: Dijital altyapı ve demiryolları için ek 3.6 milyon Avro

28 Haziran 2019

Avrupa Birliği, demiryolu taşımacılığı ve dijital sektördeki altyapının güçlendirilmesine yönelik projeler için Karadağ'a ek 3.6 milyon Avro tahsis ettmiştir.
 
Avrupa Entegrasyon Ofisi tarafından yayınlanan basın açıklamasında, söz konusu ek fonlar, Berlin'de Avrupa Komisyonu ve Almanya Federal Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen Batı Balkanlar Yatırım Çerçevesi Yönlendirme Komitesi (WBIF) toplantısında onaylandığı belirtilmiştir.
 
3 milyon Avro değerindeki proje, Avrupa Birliği ana demiryolu ağının bir parçası olan Bar-Vrbnica demiryolu ve  Golubovci-Bar demiryolu bölümünün yeniden inşası için ana tasarımların hazırlanmasını finanse edilecektir.
 
Avrupa Birliği, Karadağ'ı dijital sektörlerde altyapının iyileştirilmesine ve dokümantasyonunun geliştirilmesine yönelik bu amaçla ilk defa 600.000 Avro tahsis ederek desteklemektedir.
 
Basın açıklamasında, söz konusu fonlar, bir fizibilite çalışması, maliyet ve fayda analizi, konsept tasarımı ve kırsal alanda daha iyi internet kapsamı için gerekli altyapının ve Karadağ’ın şu anda tam internete sahip olmayan bölümlerinin geliştirilmesine adına kulanılacağı belirtildi.
 
Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği