Karadağ: Djurdjevica Tara köprüsü yeniden inşa edilecek

02 Aralık 2020

Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'na göre, Zabljak Belediyesinde bulunan Djurdjevica Tara köprüsü, Çin Hükümeti'nin 7,1 milyon Avro bağışı ile yeniden inşa edilecektir.
 
Çin tarafından desteklenen Djurdjevica Tara köprüsünün yeniden inşası projesinin uygulanmasına yönelik bir bağış anlaşmasının 1 Aralık 2020 tarihinde Hükümet adına Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurkoviç ve Karadağ Ulaştırma İdaresi Müdürü Savo Paraca tarafından imzalanmıştır.
 
Söz konusu bağış anlaşması, Çin Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ekonomik İşbirliği Ajansı adına, Çin'in Karadağ Büyükelçiliğinde görevli olan ekonomi ve ticaretten sorumlu Bao Shunqing Bey tarafından imzalanmıştır.
 
Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı, Karadağ ve Çin hükümet temsilcilerinin 2017 yılından bu yana bu projenin uygulanmasıyla ilgili çeşitli çerçeve anlaşmalar imzaladığını belirtmiştir.
 
Çin'in Karadağ Büyükelçisi Liu Jin, Djurdjevica Tara Köprüsü'nün Karadağ’ın ulaştırma, tarih ve turizm endüstrisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etmiştir.
 
Çin'in Karadağ Büyükelçisi’ne göre Djurdjevica Tara köprüsü Çin'de ünlü olduğunu, aynı zamanda Karadağ'ı ziyaret eden Çinli turistler için bir cazibe merkezi haline gelmiştir.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı – MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği