Karadağ Hükümeti, Covid-19 krizinden kurtulabilecek olan şirketleri desteklemeli

20 Nisan 2020

Karadağ Turizm Derneği Başkanı Žarko Radulović, Karadağ'ın detaylı  bir şekilde riskleri hesaplaması gerektiğini, verilecek desteğinin bu salgından sağ çıkabilecek ve krizden sonra Karadağ bütçesini doldurabilecek olan firmalara verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Sayın Radulović, Karadağ Hükümeti’nin, koronavirüs salgını nedeniyle hayatta kalamayan işletmelerin desteklenmesine yönelik en uygun önlemi bulmaları gerektiğini hatırlatmıştır.

 

Karadağ Turizm Derneği Başkanı Žarko Radulović, bütün dünyanın sorunların olduğunu ama aynı zamanda koronavirüs salgını öncesinde de Karadağlı  bir sürü şirketlerinin sorunlarla karşılaştıgını ifade ettmiştir.

 

Sayın Radulović'e göre, Karadağ’, özellikle büyük şirketlerin vergi kartlarına yakından bakmalı ve işverenin ücret vergisi ve sosyal sigorta primlerinin ödenip ödenmediğini  öğrenmelidir.

 

Karadağ Turizm Derneği Başkanı Žarko Radulović, ‘’400 çalışanım varsa ve başka bir şirketin aynı numaraya sahipse, ancak işçilik sigortaları için ben 9 milyon Avro ödiyorum, başka bir şirket ise, sadece 2,6 milyon Avro ödiyorsa eğer demek ki burada bir sorun var’’ dedi.

 

Sn. Radulović ayrıca, bu tarz sebeplerden dolayı şirketler devletten aynı yardımı almamaları gerektiğini belirtti.

 

Kaynak: https://m.cdm.me/ekonomija/pomoci-one-koji-mogu-da-prezive-i-sjutra-ponovo-da-pune-budzet/

 

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği