Karadağ Hükümeti fazla yerli ürünlerin satışına yönelik garanti vermeli

22 Nisan 2020

Karadağ Ticaret Odası (PKCG), koronavirüs salgını nedeniyle Karadağ Hükümetin, yerel çiftçilere bu yıl üretimlerin finanse etmesine yönelik yardımcı olması gerektiğini ve fazla yerli ürünlerin pazarda satın alınması konusunda garanti etmesi gerektiğini belirtmiştir.

 

Karadağ Ticaret Odası, bunun bu yıl tarımsal üretimin korunmasına yönelik ana önlemlerden biri olması gerektiğini ve böyle bir şekilde yerli ürünlerin satışını şüphesiz garanti edeceğini ifade etmiştir.

 

PKCG’nin, Karadağ Haber (MİNA) ajansına verdiği demeçte, "Sadece salgını sırasında değil, normal koşullarda da birincil üretimdeki ana sorunlardan biri, garantili ürün satın alma konusudur." dedi.

 

Karadağ Ticaret Odası, geçen birkaç yıl içinde yerli üretimin önemli bir bölümünün turizm sezonunda satıldığını ve önümüzdeki turizm sezonu ile ilgili belirsizlikler göz önüne alındığında, çiftçilerin bu yıl üretim hacminden emin olmadıklarını da sözlerine eklemiştir.

 

PKCG ayrıca, çiftçilerin, fazla ürün için bir pazar bulmak zor olacağından, üretimlerini geçen yılın seviyesinde tutmaları veya hacmini azaltmaları gerektiğini konusunda emin olmadıklarını belirtmiştir.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği