Karadağ Hükümeti geçici finansmanla ilgili bir karar aldı

24 Aralık 2020

Karadağ Hükümeti, cari yılın sonuna kadar 2021 yılına yönelik bir bütçe tasarısı teklif etmemeye, geçici finansmana geçmeye karar verdi.
 
Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapiç'e göre, gelecek yılın bütçesi Mart ayına kadar kabul edilecek.

Sn. Krivokapiç bir basın açıklamasıda “Karadağ Hükümet önemli bir kararı daha aldı. Tüm Bakanlıkların bugüne kadar bütçeyi belirlemek için gerekli bilgileri sunmaları gerekiyordu. Bununla birlikte, birçok düzensizlik, yanlış bilgi ve kötüye kullanım, bizi yalnızca bütçe için bir bütçeye sahip olmak için bir bütçe taslağı hazırlamamaya zorladı. Mart ayına kadar Hükümetin net bir programına ve politikalarına dayalı gerçekçi bir bütçe hazırlamaya karar verdik.” diye belirtti.
 
Hükümetin kapsamlı olacak bu süreci uluslararası toplumun desteğiyle başlatmaya karar verdiğini söyledi.

“Bu karar siyasi nedenlerle yapılmadı. Kararımız vatandaşlara gösterilen ilgiyi yansıtıyor. ”Diyen Krivokapiç, kararın önümüzdeki dönemde düzenli maaş ve emekli maaşlarının ödenmesini etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.
 
Başbakan Yardımcısı Dritan Abazoviç, Hükümetin 4 Aralık'ta kurulduğunu ve Sosyalist Demokrat Partisi (DPS) tarafından hazırlanan bütçeyi teklif edemeyeceğini söyledi.
 
Hükümetin neden geçici finansmanı tercih ettiğini açıklayan Abazoviç, "İşimiz, yendiğimiz rejim ve onların tanımladığı kurallar tarafından dikte edilemez" dedi.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MINA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği