Karadağ Hükümeti ilk çeyrek için destek tedbirleri benimsiyor

01 Şubat 2021

Karadağ Hükümeti, ilk çeyrekte iş sektörü ve vatandaşlar için savunmasız grupları desteklemeyi, işleri sürdürmeyi, şirketlerin likiditesini artırmayı ve turist girişlerinin sayısında artış için koşullar yaratmayı amaçlayan destek tedbirlerini kabul etti.
 
Yapılan toplantıda Kabine, iktidara geldikten sonra karşılaştığı zorlukların COVID-19 salgını tarafından ağırlaştırıldığı sonucuna vardı.

Hükümet tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında, "En savunmasız gerçek ve tüzel kişilere yönelik yeni destek biçimlerinin geliştirilmesine yönelik sıkı çalışmalardan sonra, Hükümet’in, önceki paketlere göre geliştirilmiş ve daha iyi yapılandırılmış yeni önlemler önerdiği" belirtildi.
 
Hükümet, tedbirlerin istihdam seviyesinin korunması, likiditenin iyileştirilmesi, turist sayısının artırılması, tarımın istikrarı ve savunmasız grupların desteklenmesine odaklandığını ifade etmektedir.
 
Basın açıklamasında, "Önlemlerin doğrudan ve dolaylı mali etkisi yaklaşık 163 milyon Avro olarak tahmin edildiği" belirtildi.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği