Karadağ: IPARD çağrısı için son başvuru tarihi uzatıldı

04 Mayıs 2020

Karadağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı, birincil tarımsal üretim için hibeler sunan IPARD çağrısı için son başvuru  tarihini 19 Ağustos’a kadar uzattı.
 
Bakanlık, önceki başvurunun son tarihinin 19 Mayıs olduğunu hatırlatarak, ancak koronavirüs salgını nedeniyle uzatılmış ve yararlanıcıların projelerini ve uygulamalarını hazırlamalarına izin vermiştir.
 
Bakanlığın basın açıklanmasında “Bu yılki Tarım Bütçesinden oluşan kapsamlı destek önlemlerinin yanı sıra, bugün primleri ilerleterek başlatılan tarım sektörü için ek bir tedbir paketi ve salgın sırasında tarımsal üretimin normal işleyişi için şartların yerine getirilmiş olması, IPARD desteği için son başvuru tarihinin uzatılmasının, çiftçilerin yerli üretimin dinamik bir gelişimine devam etmeleri için ek bir teşvik olduğu ” belirdildi.

Basın açıklanmasında ayrıca, çiftçilerin 10.000 ile 500.000 Avro arasında değişen projeler için başvurabilecekleri belirtildi. Çiftçiler, yaptıkları yatırımlar için, %60 ile %70 ya da proje başına 350.000 Avro tutarında hibe almaya hak kazanıyorlar.
 
IPARD çağrısı kapsamında, Karadağlı çiftçiler için AB fonlarından ve ulusal bütçeden toplam 12,3 milyon Avro mevcuttur.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MINA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği