Karadağ: İşverenlerin işçilerini tutmaları için önemli teşvik

13 Nisan 2020

Karadağ Ticaret Odası (PKCG) Turizm ve Otelcilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ranko Jovoviç, koronavirüs pandemisinin sonuçlarını hafifletmeyi amaçlayan Hükümet tarafından önerilen ekonomik önlemlerinin, işverenlere işçilerini koruma çabalarında önemli teşvikler sağladığını söyledi.
 
Sn. Jovovoç, Mina Haber Ajansı'na, Karadağ Hükümetinin mevcut durumda olabildiğince yardımcı olmaya çalışan kısa vadeli tedbirler önerdiğini belirtti.
 
Sn. Jovoviç'e göre, vergi, katkı payları ve kredi geri ödemesi moratoryumu ile ilgili takip önlemleri, aynı amaca sahip.
 
Jovoviç, "Ancak, tüm dünyanın pandemiden etkilendiği ve Karadağ'ın yabancı turistlerin gelişine bağlı olduğu göz önüne alındığında, turizm sektörünün uzun vadede mevcut durumun sonuçlarına maruz kalacağını akılda tutmak önemli ölduğunu" ifade etti.
 
Sn. Jovoviç, Karadağ Hükümetinden, turizm sektöründeki durumun gelişimini izlemesini ve turizm ve konaklama sektörüne uzun vadeli destek sağlamayı amaçlayan yeni önlemler almasını beklediğini de sözlerine ekledi.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği