Karadağ: Kayak merkezlerini kapatmak felaket olur

21 Ocak 2021

Karadağ Ticaret Odası'nın (PKCG) ev sahipliğinde yapılan bir toplantıda, Karadağ'daki kayak merkezlerinin kapatılmasının ulusal turizm endüstrisi üzerinde felaket sonuçlarının olacağı sonucuna varıldı.
 
Bahsi geçen sektörün temsilcileriyle yapılan toplantı, epidemiyolojik önlemlere yeterince uyulmaması nedeniyle Karadağ kayak merkezlerinin kapatılabileceği duyurusunun ardından Sağlık Bakanı Jelena Borovinic Bojoviç'in girişimiyle düzenlendi.
 
Karadağ Ticaret Odası tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, kayak merkezleri temsilcileri, Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan koronavirüsün yayılmasına karşı önlemlere sıkı sıkıya bağlı kalmaları için ziyaretçilere çağrıda bulunararak, turizm sektörü profesyonellerinin profesyonellerinin kayak merkezlerinde güvenli bir şekilde kalabilmeleri için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söylediler.
 
Karadağ Ticaret Odası Turizm ve Otelcilik Endüstrisi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ranko Jovovic, kilitlenmenin turizm gelirleri açısından felaket sonuçları olacağından ilgili sektöre epidemiyolojik önlemlere uyulmak için ek çabalar göstermeye çağırdı.
 
Sn. Jovovic, "Hepimiz bu karmaşık epidemiyolojik durumda sağlığın korunmasına ek katkı sağlamalıyız" dedi.
 
Karadağ Kayak Tesisleri Müdürü Milos Popoviç, koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasını önlemek için epidemiyolojik tedbirler uygulanırken hizmet sunumuna yönelik iç prosedürlerin benimsendiğini söyledi.
 
Ayrıca, potansiyel bir kilitlenmenin ciddi sonuçları olacağının altını çizerek, vatandaşları önlemlere kesinlikle uymalarına çağırdı.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği