Karadağ: Mart ile Kasım arasında işsizlik % 31,6 oranında arttı

04 Aralık 2020

Mart ile Kasım arasında Karadağ'da işsiz sayısı 11.200 veya % 31.6 oranında artmıştır.

Karadağ İstihdam Bürosu Müdür Yardımcısı Svetlana Krgoviç, işgücü piyasasındaki durumun belirsiz olduğunu, istatistiklerin ise cesaret verici olmadığını belirtmiştir.

Karadağ İstihdam Bürosu tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, istihdamda Aralık 2017'de başlayan artış eğiliminin kesintiye uğradığını ifade etmiştir.

Karadağ İstihdam Bürosu Müdür Yardımcısı Svetlana Krgoviç, "Covid-19 salgınının neden olduğu büyüyen bir küresel sosyal ve ekonomik kriz, tüm sistemlerin savunmasızlığını ortaya çıkardı ve mevcut küresel zorluklara ortak yanıtların önemini gösterdi" dedi.

Sn. Krgoviç, Bulgaristan İstihdam Bürosu’nun ev sahipliğinde Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kamu İstihdam Hizmetleri Merkezi'nin (CPESSEC) çevrimiçi konferansına katılmıştır.

Karadağ İstihdam Bürosu "CPESSEC ülkelerinin istihdam hizmetleri temsilcileri, kriz sırasında performans yönetimi, kamu istihdam hizmetinin işgücü piyasasının toparlanması, geleceğindeki rolü ve kriz sırasında proaktif piyasa önlemleri alma konularında deneyim alışverişinde bulundular" dedi.

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği