Karadağ Merkez Bankası ile EBRD arasında yakın işbirliğine açıklık dile getirildi

14 Nisan 2020

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD), Dayanışma Paketini yakında daha geniş amaçlar için önemli ölçüde genişletmesi ve EBRD ile Karadağ'daki finansal piyasa oyuncuları arasında daha da yoğun bir işbirliğinin kapısını açması beklenmektedir.
 
Bu, Karadağ Merkez Bankası (CBCG) Başkanı Radoje Zugic'in Podgorica’daki EBRD Ofisi Başkanı Jaap Sprey ile yaptığı bir toplantıda duyuruldu.
 
Karadağ Merkez Bankası tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Sn. Sprey, EBRD'nin koronavirüs pandemisi nedeniyle yüksek baskı altında olan ekonomileri desteklemek için bir milyar Avroluk Dayanışma Paketi için önemli bir talep gördüğünü söyledi.
 
Sn. Sprey, 13 Mart tarihinde EBRD hissedarları tarafından onaylanan ilk milyar Dolarlık Dayanışma Paketinin, işletme sermayesi ve likiditeye acil ihtiyacı olan mevcut müşteriler için tasarlandığını hatırlattı.
 
Basın açıklamasında ayrıca, “Dayanışma Paketinin kısa süre içinde daha geniş amaçlar için EBRD ve Karadağ'daki paydaşlar arasında daha da yoğun işbirliğine kapıları açması beklendiği” belirtildi.
 
Sn. Zugiç, EBRD'nin Karadağ bankacılık sektörü ve mikro kredi kurumlarıyla iyi bir işbirliği içinde olduğunu söyledi.
 
Sn. Zugic, EBRD'nin Karadağ'ın bankacılık sektöründeki hem mevcut hem de yeni müşteriler için artan kredi limitleri talebini karşılayacağı beklentisini de dile getirdi.
 
Basın açıklamasında, “Bankacılık sektörüne ek olarak, EBRD’nin, Dayanışma Paketi aracılığıyla, tüm KOBİ sektörlerinin yanı sıra enerji ve altyapıdaki mevcut müşterileri desteklemeye devam etmeye hazır olduğu” ifade edildi.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği