Karadağ: Proje tekliflerine yönelik kamu çağrısı başlatıldı

09 Ekim 2019

Karadağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı, Karadağ vatandaşlığını elde etmenin temeli olarak kullanılabilecek projelerin bir listesini oluşturmak amacıyla tarım ve ağaç işleme alanında proje tekliflerine yönelik kamu çağrısı başlattı.
 
Karadağ Hükümetinin Ekonomik Vatandaşlık Programını başlatması konusundaki kararına paralel olarak, Hükümetin daha iyi yaşam kalitesi ve yaşam standartlarına yönelik yeni tarım ve işleme kapasitelerini, daha fazla işi ve sonuçta yeni bir sonuç vermeyi amaçlayan bir dizi faaliyet yürütmüştür.
 
Karadağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı daha önce, tarım ve ağaç işleme alanındaki projelerin şartlarını ve koşullarını tanımlayan bir karar defteri kabul etmiştir.
 
Karadağ Hükümeti tarafından oluşturulacak olan kalkınma projeleri listesinin yalnızca birincil tarımsal üretime en az 2 milyon Avro, tarım ve balık ürünlerinin işlenmesinde en az 3.5 milyon Avro ve ağaç işlemede en az 4 milyon Avro yatırımı öngören projeleri içereceğini öngörmektedir.
 
Basın bülteninde, birincil üretim projelerinin en az on kişiyi istihdam etmesinin beklendiği, işleme ve ahşap işlemeye odaklananların en az 20 kişiyi istihdam etmesi gerektiği belirtildi.
 
Söz konusu kamu çağrısı 31 Aralık 2021 tarihine kadar açıktır.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı – Mina
 
Yayimlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği